Erik Jansen

Als onderwijskundige in hart en nieren ben ik, na het behalen van mijn diploma’s, eerst 12 jaar als leerkracht werkzaam geweest binnen het basisonderwijs. Begonnen in de onder- en middenbouw, waarna ik zeven jaar les heb mogen geven aan verschillende bovenbouwgroepen. Hoewel het prachtige vak als dat van leerkracht mij tot het laatste schooljaar heeft weten te boeien, merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Deze vond en vind ik nog steeds in de functie van coördinator leernetwerken bij een groot Haags scholenbestuur. In mijn rol als coördinator leernetwerken ben ik mede verantwoordelijk voor de professionalisering van het onderwijs- en onderwijsondersteunend personeel. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren werkzaam geweest als ondersteunend docent aan de post-HBO Coach en opleider in de school en als docent op de Pabo.

Ik ben actiegericht en een echte jongleur. Wanneer ik geconfronteerd word met een complexe situatie waarbij veel factoren zijn betrokken, houd ik deze het liefst in de lucht en hussel en orden ik net zo lang tot ik er zeker van ben dat ik ze in de meest productieve vorm heb gerangschikt. Deze kwaliteiten, in combinatie met mijn opleidingsachtergrond, ruime werkervaring en passie voor goed onderwijs, vormen de basis voor de wijze waarop ik invulling geef aan de trainingen en workshops binnen LUX. Theorie toegankelijk maken door deze te vertalen naar de onderwijspraktijk, in combinatie met de vaardigheid de leervraag snel helder te hebben, maken dat de trainingen die ik verzorg als zeer prettig worden ervaren.

De basis van waaruit ik te werk ga ligt in het talentgedreven werken. Talentgedreven werken houdt in dat ik uitga van dat wat goed gaat en waar men zich goed bij voelt.